Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa har gitt Tesla og SpaceX- gründer Elon Musk en kontrakt verdt 2,9 milliarder dollar for å bygge et romfartøy som kan frakte astronauter til måneden allerede i 2024, skriver Reuters.

Musk vant kontrakten i konkurranse med Amazon-gründer Jeff Bezos selskap Blue Origin og forsvarsselskapet Dynetics Inc. Bezos og Musk – som begge er på topp tre over verdens rikeste personer, konkurrerer om å få være den som bidrar til å sette mennesker på månen for første gang siden 1972, skriver Reuters.

«Nasa Rules!!" skrev Musk på sitt favorittmedium Twitter etter å ha fått kontrakten.

Nasa har planer om å sende to astronauter til månen allerede i 2024. Planen er at astronautene skal være der over en lengre periode enn det som var tilfelle ved månelandingene fra 1969 til 1972. Turen, er ifølge Reuters, kun en milepæl på veien til en mer ambisiøs plan om å sende astronauter til Mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Første trygge Spacex Starship-landing
En ubemannet rakett fra SpaceX gjennomførte en vellykket testflyging onsdag, men eksploderte på bakken etter å ha landet trygt for første gang.
01:10
Publisert: