For 29. år på rad kan Emirates Group slå i bordet med plusstall på bunnlinjen.
Men årets tall er likevel langt unna fjorårets rekordresultat:
Mens 2015/16-årsresultatet endte på svimlende 2,2 milliarder dollar, må flyselskapet ta til takke med 670 millioner dollar (5,8 milliarder kroner) denne gangen.
H.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, som er styreleder og toppsjef i Emirates Airline and Group, legger da heller ikke skjul på at det har vært et beintøft år for det Dubai-baserte flyselskapet.
- Vi fortsetter å levere overskudd og vi fortsetter å vokse, til tross for at 2016/17 har vært et av de mest utfordrende årene vi har hatt noensinne, sier han i en kommentar til tallene.
Utfordringer på rekke og rad
Han ramser opp en rekke utfordringer Midtøsten-selskapet har slitt med de siste månedene:
Brexit, immigrasjonsutfordringer, terrorangrep, nye retningslinjer for innreise til USA og en ekstrem konkurransesituasjon i luftfartsbransjen.
I mars ble det kjent at USA forbyr passasjerer fra åtte land i Midtøsten å ha med elektroniske gjenstander i håndbagasjen, noe som har skapt mye merarbeid for flyselskaper som Emirates.
Men Emirates fortsetter å investere gigantbeløp i nye fly og utvider stadig rutetilbudet sitt ut i verden.
I november i fjor ble de kjent at flyselskapet har bestilt nye fly for 930 milliarder kroner.
Emirates er i dag den største operatøren av Airbus A380 og Boeing 777-fly med 85 Airbus A380 og 160 Boeing 777 i sin flåte. Av 234 fly til en verdi over 112 milliarder dollar som Emirates har i bestilling, vil 150 være den nye Boeing 777X som skal leveres fra 2020.
Forventer et nytt tøft år
- Disse investeringene vil styrke posisjonen vår og tilpasse businessen vår til det volatile businessklimaet og kundeforventninger som hele tiden endrer seg, sier H.H. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.
Han er optimistisk med tanke på fremtiden i luftfartsbransjen, men forventer et nytt utfordrende år med «hyperkonkurranse» og stort press på yielden (inntekt per passasjer).
Emirates mottok 35 nye fly i regnskapsåret de nå har lagt bak seg, og hadde ved utgangen av mars en flåte på totalt 259 fly. Flyselskapet fraktet rekordmange 56,1 millioner passasjerer (opp åtte prosent fra fjoråret) og hadde en kabinfaktor på 75,1 prosent.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.