Våren 2012 røk forholdet mellom SAS og British Airways. Siden har det ikke vært noe samarbeid mellom de to selskapene, som er medlem av hver sin allianse, henholdsvis Star Alliance og Oneworld.

Nå skal konflikten være dysset ned. Før sommerferien i år forhandlet de to flyselskapene på plass en såkalt «Interline Irregularity Agreement», ifølge Check-in.dk.

En slik avtale innebærer at det ved forsinkelser og kanselleringer i det ene selskapet igjen blir mulig å booke om passasjerer og ettersende bagasje til det andre selskapet.

Avtalen trådte ifølge Check-in i kraft på tirsdag og gjelder flyvninger i Europa.

Null samarbeid siste fire år

Det er uvanlig at store flyselskaper ikke har en avtale med hverandre. Da avtalen ble sagt opp i mai 2012 var det ikke lenger mulig å booke om passasjerer og det var heller ikke mulig å sjekke inn passasjerer videre på reiser der både SAS og British Airways fløy.

Pressesjef Mariam Skovfoged i SAS Danmark bekrefter avtalen overfor Check-in:

– Avtalen ble signert i begynnelsen av juni og vi har vært i dialog med British Airways siden i vår. Begge våre selskaper flyr ofte mellom Skandinavia og London og derfor kan vi få behov for å hjelpe hverandre ved driftsforstyrrelser, sier hun til avisen.

Pilotmangel

Den nye avtalen kan være nokså beleilig for SAS som har slitt med bemanningsproblemer i sitt irske datterselskap SAS Ireland som har base på London Heathrow. På grunn av mangel på piloter og forsinkede leveranser av fly fra Airbus har SAS vært nødt til å kansellere en rekke flyvninger i løpet av sommeren.

Fra april til juni innstilte SAS 700 flyvninger. Dette eskalerte i juli da selskapet måtte innstille rundt 500 av 25.000 planlagte avganger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: – Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: