2,45 millioner passasjer fløy med SAS i august. Det er en marginal nedgang på 0,1 prosent fra juli.

Passasjertrafikken (RPK) økte med 2,3 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 6,4 prosent. Det betyr at SAS ikke klarte å fylle like mange seter i august i år som i fjor. Belegget, eller fyllingsgraden, falt med 3,2 prosentpoeng sammenlignet med august i fjor til 78 prosent fylte seter. Belegget viser hvor mange seter i flyet som blir tatt i bruk. Dersom 170 personer reiser i et fly med 200 seter er belegget på 85 prosent. I juli var belegget på 86,5 prosent.

Høyere inntekt med passasjer

– I løpet av august fortsatte etterspørselen å holde seg robust i Skandinavia. Som følge av større fly kombinert med høyere yield, falt SAS sin samlede belegget falt sammenlignet med august i fjor, skriver SAS i forbindelse med trafikktallene.

Den valutajustert yielden, som angir inntekt per passasjerkilometer, økte med fem prosent i august til 86 øre. Måltallet for inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) økte med én prosent til 67 øre.

– Samtidig som etterspørselen øker er konkurransen fortsatt intensiv. Etter en sommer med moderat kapasitetsvekst i Skandivania, er veksten i markedskapasiteten forventet å akselerere i løpet av høsten og vinteren, skriver SAS.

«Ikke vanskelig å fylle flyene»

Tirsdag leverte SAS resultatet for sitt regnskapsmessige tredje kvartal.

Selskapet doblet nesten resultat før skatt og gikk med nær to milliarder kroner i pluss. Det ifølge konserndirektør Eivind Roald det beste tredjekvartalsresultatet SAS har og markedet responderte med å sende aksjen til værs på Oslo Børs.

Til DN sier Roald at det ikke er vanskelig å fylle opp flyene, men at selskapet også må tjene penger.

– Man kan velge å dumpe billettene til bunns og sørge for fulle fly, men da tjener man ikke penger. SAS er opptatt av å tjene penger, og da må vi følge en annen strategi. Siden vi har lykkes i å få opp omsetningen på Business og SAS Plus med seks prosent i kvartalet, tyder det på at kundene våre er villige til å betale litt mer for å få det rette produktet, sa han til DN tirsdag.

Sterk økning på charterrutene

Antall passasjerer på SAS sine charterruter økte med 3,1 prosent prosent til 200.000 personer i august. På disse rutene hadde selskapene en fyllingsgrad på 95,3 prosent, en oppgang på 0,3 prosentpoeng.

Passasjertrafikken (RPK) økte med 6,5 prosent på europeiske og skandinaviske ruter med 6,5 prosent. På interkontinentale ruter falt trafikken med 1,9 prosent.(Vilkår)

Florida forbereder seg på orkanen Irma
Irma, den kraftigste orkanen som noen gang er registrert i Atlanterhavet, har kostet menneskeliv og massive ødeleggelser på de karibiske øyene Saint-Martin og Barbuda. Fredag kommer den til Florida.
01:01
Publisert: