SAS fraktet 2,9 millioner passasjerer i september, en økning på 115.000 passasjerer eller 3,3 prosent sammenlignet med samme periode ifjor.

– Vi er glad for den gode responsen våre kunder viser gjennom økt antall passasjerer og en høyere kabinfaktor. Jeg registrerer også at flere kunder oppdager våre trådløse høyhastighetsnettverk som nå er tilgjengelig på 35 av våre fly, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en melding fredag.

Norwegians inntekter faller mest

SAS-konsernets valutajusterte yield (inntekt pr. passasjerkilometer) var ned 2,6 prosent i september og valutajustert enhetsinntekt (inntekt pr. setekilometer) var i perioden ned 0,4 prosent, sammenlignet med samme måned året før. Nominelt steg yielden med 4,9 prosent, mens pask steg 7,3 prosent.

Torsdag meldte Norwegian at yielden var ned tre prosent og enhetsinntekten ned fire prosent.

Det vil si at SAS har nesten klart å opprettholde inntektsnivået om en tar høyde for svak svensk krone. For flyselskapene er det avgjørende å øke inntektsnivået fremover etter at oljeprisen har steget kraftig. Fredag var oljeprisen i underkant av 85 dollar fatet.

SAS økte den regulære passasjertrafikken (RPK) med 4,8 prosent i september sammenlignet med samme periode ifjor. Antall tilbudte setekilometer (ASK) økte med 2,4 prosent, kabinfaktoren var opp 1,8 prosent prosentpoeng til 78 prosent.

«Etter å ha betjene den høye etterspørselen etter fritidsreiser i løpet av sommerperidoen, har vi nå fullt ut justert kapasiteten til mer forretningsrettede ruter», heter det i en fersk oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Anita Hoemsnes forteller deg det viktigste du bør vite om mandagens statsbudsjett
02:19
Publisert: