Oppdatering 8:35 - Det var falsk alarm og sikkerhetskontrollen er nå åpnet igjen, sier pressekontakt i Avinor, Gurli Høeg Ulverud. 

- Det er nok noe etterslet og tar tid før køen forsvinner, men det var heldigvis ikke noe farlig. Det er heldigvis som regel falsk alarm, men hvis man mistenker at det er en bombe så tar man ingen sjanser, sier hun, til DN.no.

Ifølge BA.no var sikkerhetskontrollen stengt frem til 8:24, altså i nesten to timer. 

– Fortsatt kaos og stengt sikkerhetskontroll på Bergen lufthavn Flesland, skriver Davy Wathne klokken 8:10 på Twitter. 

Ifølge BA.no ble sikkerhetskontrollen stengt klokken 6:40 etter at det ble funnet en mistenkelig pc. 

– Det dreier seg om pc-en til en polsk mann i 40-årene. Da den ble skannet, ble det påvist noen ukjente stoffer. Politiet er på stedet og har kontakt med bombegruppen på telefon, operativ sjef ved Flesland, Øyvind Skar til BA.no.

Flere avganger er blitt forsinket og noen fly er kansellert. 

– Folk må møte opp på Flesland som vanlig. Men man må regne med forsinkelser, sa Skar mandag morgen til BA.no.

Han kunne da ikke si noe om når sikkerhetskontrollen ville åpne, og ifølge Wathne var den altså fremdeles stengt ti minutter over klokken åtte. 

- For ti minutter siden hadde ingenting skjedd. Baller nok på seg dette. Proppfull hall og ingen informasjon, skriver Ørjan Grødem på Twitter klokken 8:15.

Avinors sentrale pressetjeneste har foreløpig ingen informasjon om situasjonen, og det har så langt ikke lyktes DN å få tak i deres informasjonsansvarlige for Flesland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.