– Vi vil gi fritak fra plikten til å betale for inntil seks tonn av den vektbaserte startavgiften. Dette styrker grunnlaget for flytilbudet på de minste flyplassene våre, opplyser samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Formålet med endringene er å stryke grunnlaget for flytilbud i distriktene.

Widerøes administrerende direktør, Stein Nilsen, er glad for tiltakene, som han sier er helt nødvendig for å kunne opprettholde mange av distriktsrutene.

– Dette er en kjærkommen lettelse i noen av avgiftene, selv om den totale avgiftsbelastningen fortsatt vil være vesentlig høyere enn den var for få år siden, sier han.

Det er også fastsatt at Sandefjord lufthavn AS ikke pålegges å dekke kostnader til innflygingstjenester.

– Dette er en gledens dag. Vi har i mange år arbeidet for å få bekreftet at vi ikke skal betale denne avgiften, og det en lettelse å endelig få dette bekreftet, sier administrerende direktør Gisle Skanse ved Sandefjord lufthavn.

Fritak fra startavgiften innføres fra 1. mars 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.