Den ferske tyske koalisjonsregjeringen, som består av kristendemokratiske CDU, søsterpartiet CSU og sosialdemokratiske SPD, har blitt enige om en klimaavtale som første del av Parisavtalens delmål om et klimanøytralt samfunn i 2050.

Ifølge flybransjemediet Check-in.dk innebærer delmålet følgende for luftfarten:

Økt flyskatt

Et av hovedpoengene i det nye klimaprogrammet er at det skal bli billigere å ta toget og dyrere å fly.

– Flyvninger er ofte billigere enn togreiser til denne samme destinasjonen. Med tanke på klimabeskyttelse er dette er galt incentiv, heter det i klimaprogrammet.

Derfor har regjeringen bestemt å øke flyskatten i et slikt omfang at det blir mulig å sette ned avgiften på togbilletter på lengre strekninger. I det nye klimaprogrammet fremkommer det ikke hvor mye skatten vil økes, men Check-in viser til lekkede regjeringsnotater som skal vise at flyskatten på korte reiser i Tyskland og Europa vil fordobles fra den nåværende avgiften på 7,38 euro til 15 euro. Omfanget på økningen er ikke bekreftet.

Minstepriser

Det vil bli innført minstepriser på flybilletter fra tyske flyplasser.

– I forlengelsen av endringen av luftfartsavgiftsloven vil vi forhindre dumpingpriser på flybilletter ved ikke å gjøre det mulig å selge flybilletter til en pris som ligger under de gjeldende skatter og avgifter, heter det i det nylig vedtatte klimaprogrammet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.