Det britiske flyselskapet Flybe stiger over nye 20 prosent på London-børsen mandag etter en oppgang på over 70 prosent fredag.

Ifølge avisen The Telegraph vurderer også Norwegian-frier International Airlines Group (IAG) å legge inn et bud på Flybe, melder TDN Direkt.

Det skjer etter at Flybe tidligere i måneden kunngjorde at det var i samtaler med potensielle kjøpere om et salg av virksomheten.

Avisen viser til flere kilder innen industrien som sier at IAG er i førersetet for et mulig oppkjøp, og at Flybes regionale nettverk skal være en god match for IAGs base ved London Heathrow.

Ønsket Norwegian

IAG kjøpte seg tidligere i år opp i Norwegian Air Shuttle, samtidig som selskapet varslet ambisjon om et fullt ut oppkjøp.

To betingede forslag ble imidlertid blankt avvist av Norwegian-styret.

«Forslagene ble vurdert i samråd med Norwegians finansielle og juridiske rådgivere, og ble enstemmig forkastet basert på at de undervurderte Norwegian og selskapets utsikter», het det i meldingen fra Norwegian-styret i mai i år.

Virgin-interesse

Flybe tok fullstendig av på London-børsen fredag med en oppgang på hele 71,3 prosent etter bekreftelse på at selskapet skal være i samtaler med Richard Bransons Virgin Atlantic.

Flybe bekreftet fredag formiddag at Virgin Atlantic Airways var en av partene selskapet er i samtaler med angående salget av selskapet som ble annonsert 14. november, ifølge TDN Direkt.

I et svar på mediespekulasjoner fredag morgen, skriver selskapet videre at det ikke er sikkert at et tilbud vil bli gitt.

Europeisk storaktør

Sky News varslet torsdag kveld at Virgin Atlantic, som er delvis eid av Sir Richard Branson, skal ha startet samtaler om å kjøpe britiske Flybe, ifølge ikke-navngitte kilder. Nyheten fikk Flybe-aksjen til å rykke til fra start på London-børsen fredag.

Virgin beskrives av Sky News som en overraskende potensiell budgiver og måtte for fire år siden legge ned «Little Red» som prøvde å etablere seg i det britiske innenlandsmarkedet.

Kildene sier til Sky News at Virgin Atlantic er interessert i å koble Flybes passasjerer sammen med selskapets langdistansenettverk tilknyttet London Heathrow.

Flybe er et regionalt britisk flyselskapet med nær 80 fly og 210 ruter mellom 81 europeiske flyplasser. Flybe beskriver seg selv som Europas største uavhengig flyselskap.

Flybe-aksjen er opp 20,6 prosent på London-børsen så langt mandag. Det demper kursfallet hittil i år til nær 35 prosent.

Flybe prises nå 44 millioner pund, omkring 480 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump ringte general for å høre hvordan det gikk i Afghanistan. Etter tre setninger, tok han over selv
01:33
Publisert: