– Når vi ser fremover på finansåret 2017/18 forventer vi at prispresset fortsetter. Vi vil svare på disse ugunstige markedsforholdene med sterk trafikkvekst og lavere enhetskostnader, sier Ryanairs konsernsjef Michael O'Leary i sin siste kvartalsrapport.

Det skriver Check-in.dk.

Til tross for kraftig vekst i passasjertrafikken merker en rekke flyselskaper, blant dem Norwegian og SAS, at de tjener mindre penger per passasjer de flyr.

Dette er en utvikling også Ryanair merker:

Bare i kvartalet fra 1. oktober til 31. desember i fjor kunne flyselskapet registrere et fall i billettprisene på 15 prosent, noe som er kompensert for ved økt produksjon og en reduksjon i enhetskostnadene på fire prosent.

Regner med fortsatt turbulens

Michael O'Leary regner med at turbulensen med fallende billettpriser og økt konkurranse fortsetter. Men han er likevel optimist:

– Vi forventer å vinne markedsandeler fra alle konkurrerende selskaper i EU med høyere kostnader, samtidig som vi fortsetter å etablere oss på nye markeder, sier han i kvartalsrapporten.

Ryanair har allerede passert Lufthansa-Gruppen og IAG i kampen om å være det største flyselskapet i Europa målt på antallet passasjerer.

Ved utgangen av regnskapsåret 2016/17 31. mars vil Ryanair ha passert 119 millioner passasjerer, og O'Leary har et mål om å nå over 200 millioner passasjerer ved utgangen av mars 2024.

Tror samarbeid er uunngåelig

Da DN møtte Ryanair-sjefen i München nylig sa han at problemet til de store nettverksselskapene er at de taper penger på flyruter i Europa, og tjener penger på langdistanse.

– I løpet av fem år tror jeg det er uunngåelig at de store flyselskapene samarbeider med lavprisselskaper for å hente passasjerer fra hele Europa. Vi kan levere passasjerene til Lufthansa for halvparten av kostnaden som de flyr selv, sa O'Leary.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du Norges beste pizza
Med denne pizzaen vant Bodil Hasselknippe NM. Pizzaen fylles med en oljebasert saus med rosmarin, ost, chevre rullet i pepper, sprøstekt bacon, rødbetpesto, pinjekjerner, granateple og red rhubarb med granateple-eddik.
00:52
Publisert: