Omkring 4 millioner mennesker var innom flyplassene forrige måned.

Totalt reiste 1.932.206 passasjerer over Oslo Lufthavn i november, og flyplassen hadde en vekst med 4,2 prosent sammenlignet med samme måned i 2014. Både innland- og utenlandstrafikken vokste med henholdsvis 3,4 og 5 prosent.

– Utenlandstrafikken har vokst jevnt gjennom året, og nå øker også innenlandstrafikken. Vi ser at det er god vekst på rutene til Nord-Norge, som også skyldes at flere utenlandske turister er innom Oslo Lufthavn på veien nordover, opplyser kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Værnes lufthavn i Trondheim opplevde en vekst på 2,9 prosent sammenlignet med november i fjor, mye grunnet innenlandstrafikken. Bergen lufthavn Flesland hadde derimot en nedgang på 2,8 prosent, dog med en vekst i utenlandstrafikken på hele 6 prosent. Stavanger lufthavn Sola hadde en nedgang på 7,3 prosent i november.

 

Les også: Traaseth mener hun ikke skrev om varsling

Han håper på klimafiasko i Paris

Kronen styrkes etter inflasjonstall

 

Se også:

- For å si det sånn; vi starter med en middag i kveld:

- For å si det sånn; vi starter med en middag i kveld
Styreleder i Gasellevinner Ståle Kyllingstad mener prisen gir en boost til bedriften.
01:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.