– Ingen norske lufthavner blir nedlagt på grunn av en avgift på flyreiser, skriver Solberg i en Facebook-oppdatering tirsdag kveld.

– I dette konkrete tilfellet dreier det seg om at Ryanair ikke ønsker å benytte seg av lufthavnen på Rygge, angivelig på grunn av den nye avgiften – en avgift som for øvrig ikke ser ut til å hindre Ryanair i å fly til andre flyplasser i Norge, skriver hun.

Statsministeren beklager samtidig at Moss Lufthavn Rygge har gjort seg så avhengig av én enkelt aktør som hun mener har for vane å legge hardt press på ulike lands myndigheter «for å slippe unna skatter og avgifter».

– Denne regjeringen lar seg ikke presse av Ryanair når det gjelder en avgift den norske nasjonalforsamlingen har vedtatt, og som i prinsippet går på det grønne skiftet, skriver Erna Solberg.

Den omstridte avgiften innføres 1. juni. Hvis Ryanair gjør alvor av å legge ned sin base på Rygge, blir trafikken på flyplassen avviklet fra 1. november, varslet styret tirsdag kveld.

Les alt om saken:
Rygge varsler avvikling
– Her er det ledig kapasitet dnPlus  (DN+)
Frykter for Torps fremtid
Sp: Rygge-avvikling katastrofe for Moss
LO: Regjeringen må ta ansvar for Rygge-avvikling
Rygge-eier Orkla: – Vi er ikke blitt lyttet til

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Slik vil IMF hindre at Hellas' gjeld bare fortsetter å øke

Nordisk rulett dnPlus  (DN+)

Tror en «sort svane» fra Saudi-Arabia kan sende oljeprisen ned til 25 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.