– Flyr går nå inn i en ny fase, og jeg har kommet til den vanskelige avgjørelsen at det er på tide for meg å overlate ansvaret. Jeg er stolt av det vi har skapt sammen og er overbevist om at Flyr vil komme seg gjennom denne krevende tiden. Jeg er også overbevist om at reisende trenger et selskap som tar vare på sine kunder og ansatte. Jeg vil takke alle som har heiet på oss og for meg, sier Tonje Frisild i meldingen.

Frislid har vært i stillingen siden selskapets lansering i 2021.

Finansdirektør Brede Huser tar over som administrerende direktør i det kriserammede selskapet. Styreleder Erik Braathen sier i børsmeldingen at Huser er riktig mann for jobben nå som det hardt prøvede selskapet går inn i en periode der det må styrke selskapet finansielt.

DN har ikke lyktes i å komme i kontakt med styreleder Erik G. Braathen eller Tonje Frisild fredag.

La ut bilde fra kabinen timer før avskjedsbeskjeden

– Tonje har gjort en formidabel jobb med å bygge en kultur som setter kundene og ansatte først, samt bygge en godt likt og kjent merkevare. Jeg vil takke Tonje for hennes uvurderlige bidrag til Flyr og ønsker henne lykke til i hennes fremtidige bestrebelser, sier styreleder Erik Braathen.

Timer før meldingen fra Flyr om at Frislid gir seg som toppsjef postet selskapet et bilde av Frisild sammen med kabinansatte på Facebook.

Dette bildet ble lagt ut på Flyrs Facebook fredag før nyheten brøt ut.
Dette bildet ble lagt ut på Flyrs Facebook fredag før nyheten brøt ut. (Foto: Flyr på Facebook)

Brede Huser har vær finansdirektør siden oppstarten av Flyr i 2020, og har mer enn 19 års erfaring fra flyselskapet Norwegian, skriver selskapet. Huser har også jobbet innen økonomi i selskaper som Orkla, Arthur Andersen og Ernst & Young.

– Brede Huser har omfattende selskapsinnsikt og besitter den nødvendige gjennomføringskraften vi trenger når vi går inn i neste faste, sier Braathen.

- Ingen indikasjoner på dette i forkant

Leder for pilotforeningen i Flyr, Espen Poulsen, sier nyheten ikke var ventet.

Espen Poulsen, leder for pilotforeningen i Flyr, sier det høres fornuftig ut at Huser nå tar over stafettpinnen etter Frislid.
Espen Poulsen, leder for pilotforeningen i Flyr, sier det høres fornuftig ut at Huser nå tar over stafettpinnen etter Frislid. (Foto: Øyvind Elvsborg)

– Det kom veldig overraskende på meg, det var ingen indikasjoner på dette i forkant. Når avgangen nå likevel er et faktum, høres det fornuftig ut for meg at finansdirektøren tar over. Huser har vært i selskapet siden oppstarten og sitter med meget god innsikt i selskapet fra topp til bunn, sier Poulsen.

Han tror det blir en spennende tid fremover.

– Vi som jobber i flyene fokuserer som alltid på å levere det produktet Flyr er blitt kjente for. Det er ikke min jobb å være bekymret, det er det andre som får ta seg av. Vi fortsetter å fly gjestene våre, og satser alt på å få Flyr skikkelig opp å stå inn mot neste sommersesong, sier Poulsen.

Kriserammet

Siden lanseringen av Flyr har flyselskapet vært preget av turbulens. Siden i fjor vinter har selskapet gjennomført tre kapitalinnhentinger. Nå er Flyr midt inn i sin fjerde, noe mer kreative, kapitalinnhenting som skal skje over fire faster.

Kapitalinnhentingen er delt opp i fire faser, der den første i praksis ble unnagjort i forrige uke. Da var investorer mer enn villige til å bla opp 250 millioner kroner, og den rettede emisjonen ble overtegnet. En rettet emisjon inviterer utvalgte investorer til delta, men i Flyrs runde var det en relativt åpen invitasjon til kundene i de tre meglerhusene. Alt som krevdes var et minimumsbeløp på 100.000 euro.

Flyr-aksjen har falt 98 prosent på den siste måneden. Fredag ble én aksje omsatt for 0,6 øre på Oslo Børs.

I starten av oktober varslet selskapet om store kostnadskutt og nedbemanninger i møte med det selskapet beskrev som «en tøff vinter i vente» og lavere etterspørsel.

3. november ble det klart i selskapets kvartalsrapport for tredje kvartal at selskapet på ny måtte gjennomføre kapitalinnhenting. I rapporten ble det klart at egenkapitalen, som ved utgangen av andre kvartal var på under åtte millioner kroner, nå var tapt. Ved utgangen av tredje kvartal hadde egenkapitalen falt til minus 450 millioner kroner, mens kontantbeholdningen gjennom kvartalet ble halvert til 153,8 millioner kroner.

Før sommeren hentet selskapet 250 millioner kroner i en rettet emisjon, før det så kansellerte en reparasjonsemisjon i etterkant. Grunnen var at aksjekursen hadde falt under tegningskursen i emisjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.