Den profilerte investoren Øystein Spetalen er ikke lenger på topplisten over de største Flyr-aksjonærene, etter å ha lastet opp en betydelig mengde aksjer i selskapets siste kapitalinnhenting i mai.

Kvittet seg med Flyr-aksjene. Investor Arne Fredly.
Kvittet seg med Flyr-aksjene. Investor Arne Fredly. (Foto: Gunnar Lier)

Ferske aksjonærlister viser nå at også den Monaco-baserte investoren Arne Fredly er fullstendig ute som Flyr-aksjonær. Han var, sammen med Spetalen, også en av aksjonærene som kjøpte seg kraftig opp nylig.

Kjøper i Flyr. Tore Aksel Voldberg, her på vei til John Fredriksens årlige julebord på Theatercaféen i Oslo.
Kjøper i Flyr. Tore Aksel Voldberg, her på vei til John Fredriksens årlige julebord på Theatercaféen i Oslo. (Foto: Javad Parsa)

Mens Tore Aksel Volbergs investeringsselskap, Dukat, har kjøpt fem millioner nye aksjer i løpet av de siste dagene, ifølge listene.

Underskudd

Onsdag morgen leverte Flyr sine resultater for første kvartal. Tallene har vært omtalt tidligere, i forbindelse med kapitalinnhentingen. Fasiten viser et underskudd etter skatt på 210,7 millioner kroner. Ifølge rapporten var kontantstrømmen fra driften på minus 143 millioner kroner i første kvartal. Etter at Flyr fikk inn 242 millioner kroner i friske penger i januar, var kontantbeholdningen ved utgangen av mars på 272 millioner kroner.

Omsetning var på 82 millioner kroner, mens driftskostnadene endte på 261 millioner kroner.

Tirsdag var Flyrs sluttkurs på 1,13 kroner – aksjen falt rett i overkant av to prosent.

Videre skriver de at selskapet er godt posisjonert for å utvikle seg i tråd med planene. Flyr tar sikte på en produksjonskapasitet på 12 fly ved utgangen 2022 og 16-20 ved av 2023.

Egenkapitalen ved utgangen av første kvartal var 195 millioner kroner, tilsvarende en egenkapitalandel på 11,8 prosent. Kontantposisjonen var på 272 millioner kroner.

Flyr-aksjen steg 5,7 prosent fredag etter det ble kjent at Spetalen, Fredly og Ketil Skorstad, som gjerne blir omtalt som «bjellesauer», hadde kjøpt aksjer. På sitt høyeste var Flyr-aksjen opp ti prosent på fredag, men har samlet falt over 40 prosent etter pengeinnhentingen.

Kapitalinnhenting

Flyr har siden oppstarten i fjor hentet inn omtrent 1,1 milliarder kroner i frisk kapital. Det var labre passasjertall på grunn av omikron som fikk skylden for den siste av tre pengeinnhentingene. Og selskapets aksje fikk juling på Børsen.

Prisen per aksje var på 1,2 kroner, som gir en rabatt på 40 prosent hvis man sammenligner den med sluttkursen dagen før som var på to kroner. Det førte til at aksjen stupte ned over 30 prosent.

– Den forrige prosessen startet vi i november. Vi fikk inn pengene før omikron-varianten slo til, og før Ukraina-krigen deretter sørget for høyere drivstoffpriser, sa administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.