149.100 passasjerer reiste med Flyr i mai måned. Det er en økning på 22 prosent, sammenlignet med passasjertrafikken for april måned.

Selskapet skriver at salgene fortsetter å øke. De siste dagene er det i snitt blitt solgt over 10.000 billetter per dag.

Venter å fylle 80 prosent

For Erik G. Braathens nykommer Flyr har oppstarten i det norske luftfartsmarkedet vært utfordrende.

Flyselskapet startet med blanke ark midt i korona, i en periode der andre flyselskaper med gjeld og gamle forpliktelser slet med lav reiseaktivitet. I fjor sommer tok det første flyet av, men rundt hjørnet lurte omikron og krig.

– Det var ikke noe som het omikron og krig i november. Ingen kunne vite at Ukraina-krigen skulle komme. Det kan hende noen visste det, men da skal man være godt informert. Det er for mye forlangt at vi skulle vite det. Vi var forberedt på at det kunne komme økt smitte som dro markedet nedover eller utsatte en oppgang. Men en ny nedstenging, som like før jul, det kunne ingen forutse, har Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid tidligere sagt til DN.

Siden oppstarten i fjor har Flyr i tre omganger hentet inn totalt omtrent 1,1 milliarder kroner i frisk kapital. Da selskapet ba om penger siste gang, var det særlig omikronvarianten som fikk skylden.

Forrige måned sa Flyr de så tidlige sterke bookinger for den kommende sommeren. Salgene fortsetter å øke, sier toppsjef Frislid nå.

– Billettsalget for sommersesongen fortsetter å øke, og i juni venter vi en fyllingsgrad opp mot 80 prosent, sier hun i en pressemelding.

Fyllingsgraden, altså hvor stor andel av flyets seter som er fylt opp, var på 62,1 prosent i mai.

Ni fly i drift

Den totale kapasiteten (ask), som forteller hvor mange kilometer per sete som er fløyet i en gitt periode, var 270,4 millioner i mai. Den faktiske passasjertrafikken, der man kun regner med de setene som hadde passasjerer, viste 167,9 millioner setekilometer.

Inntekten per fløyet passasjerkilometer – kalt yield – var 0,52 kroner i mai.

Flyr hadde i snitt ni fly i drift i mai. Selskapet har totalt ti fly i flåten, og vil få levert ytterligere to fly i løpet av sommeren.

Fall på børs

I første kvartal leverte Flyr et underskudd på 211 millioner kroner, av en omsetning på 82 millioner kroner.

På børs har det vært katastrofe siden børsnoteringen. Selskapet kom på børs til fem kroner per aksje i mars 2021, men kursen begynte kjapt å falle. Onsdag formiddag ble aksjen handlet til 1,128 kroner, tilsvarende et fall på nesten 80 prosent siden børsnoteringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.