Tirsdag morgen viser oppdaterte aksjonærlister hvem som fikk delta i den første av Flyrs firedelte kapitalinnhenting.

Flere kjente navn dukker opp med større og mindre eierandeler, i tillegg til en rekke fond og noen privatinvestorer.

Flyrs kapitalinnhenting er delt opp i fire faser, og den rettede emisjonen som nå er unnagjort er den første delen. Flyselskapet ønsker å hente inn totalt 700 millioner kroner.

Kjendisinvestorer

Sissener fikk to milliarder aksjer, tilsvarende en eierandel på rundt 7,8 prosent, mens styreleder Erik G. Braathens Ojada har rett over åtte prosent. Braathen ble tildelt én milliard aksjer, og har dermed latt seg utvanne i det han har uttalt at investeringsrammen på 100 millioner kroner nærmer seg.

Spetalen-selskapet Tycoon Industrier har kjøpt 675 millioner aksjer og har en eierpost på 2,6 prosent. Sjette største aksjonær før kriseplanen ble satt i gang, privatinvestor Tellef Ormestad, har én milliard aksjer, eller rundt 3,9 prosent.

Riulf Rustads Rever Ventures har 3,1 prosent.

Aksjonærlistene kommer med et par dagers etterslep, som kan bety at investorene har gjort justeringer på porteføljen allerede før endringene kom til syne tirsdag morgen.

Under de ti største postene dukker Espen Westerens investeringsselskap Titan Venture opp med 369 millioner aksjer og flere kjente navn ses lenger nede på aksjonæroversikten. Deriblant investor Kristian Lundkvists Middelborg Invest oppført med 150 millioner aksjer, mens Ketil Skorstads Tigerstaden har 100 millioner aksjer.

Arne Fredlys Apollo Asset er også oppført med 100 millioner aksjer, mens Fredrikstad-investor Haakon Sæters Silvercoin har 84 millioner aksjer.

Dessuten er det en rekke fond og privatpersoner som fikk deltatt i emisjonen. First Generator, som forvaltes av Martin Mølsæter, er inne med 550 millioner aksjer, mens Tine-ansattes pensjonskasse, MP Pensjon, har 750 millioner aksjer.

Noen fikk full pott

Investorene fikk torsdag tilgang på de nye 25 milliarder aksjene som trykkes opp i første runde av kapitalinnhentingen, som totalt skal bringe inn opptil 700 millioner kroner til Flyr. Frislippet av aksjer satte i gang en ellevill handel, og det er ikke gitt at investorene som fremkommer på aksjonærlistene tirsdag faktisk sitter med aksjene i dag. Bare i løpet av torsdagen ble det omsatt 8,4 milliarder aksjer og siden er ytterligere 12,2 milliarder aksjer blitt handlet over Oslo Børs inkludert omsetningen tirsdag formiddag.

Styreleder Erik G. Braathen har uttalt at han fikk en tildeling på 100 prosent av hans ønske om aksjer for ti millioner kroner. Det tilsvarer én milliard nye aksjer, og er også blitt bekreftet av selskapet. I tillegg har Sissener og Rustad bekreftet at de fikk oppfylt sine ønsker om aksjer for henholdsvis 20 og ti millioner kroner.

– Det var bra Sissener kom med innspillet og fikk litt mer gnist på pluggen, uttalte bodøværingen Stig Otto Nilsen for et par dager siden til DN

Han la da til at han hadde kjøpt aksjer for 15 millioner kroner, og at hans selskap Stadssalg fikk full tildeling. Stadssalg kommer også til å bli representert i Flyr-styret fra nyttår. Tirsdag er Stadssalg foreløpig ikke synlig på aksjonærlisten, og Nilsens selskap ligger da trolig inne på tilretteleggernes poster. Overfor DN bekrefter Nilsen at hans konto er trukket for 15 millioner kroner.

Fall i kursen truer neste runde

Kapitalinnhentingen er delt opp i fire faser, der den første i praksis ble unnagjort i forrige uke. Da var investorer mer enn villige til å bla opp 250 millioner kroner, og den rettede emisjonen ble overtegnet. En rettet emisjon inviterer utvalgte investorer til delta, men i Flyrs runde var det en relativt åpen invitasjon til kundene i de tre meglerhusene. Alt som krevdes var et minimumsbeløp på 100.000 euro.

De eksisterende Flyr-aksjonærene vedtok på en ekstraordinær generalforsamling emisjonen på 250 millioner, sammen med de neste tre rundene av 700 millionersløpet.

Det åpner opp for at Flyr-aksjonærer per 10. november – som ikke deltok i den rettede emisjonen – får tilbud om å delta i innhentingen av de neste 100 millionene. Reparasjonsemisjonen gir aksjonærene muligheten til å forsvare sin relative andel av eierskapet i Flyr – som utfordres av investorene som tegner seg i den rettede delen av emisjonen.

Men for at reparasjonsemisjonen i det hele tatt skal bli gjennomført, er forutsetningen at Flyr-aksjen omsettes for mer enn emisjonskursen på 0,01 kroner.

Dersom den ikke gjennomføres, går også Flyr glipp av en viktig del av kapitalinnhenting, og en vedvarende lav kurs vil dessuten true steg tre i kapitalinnhentingen. På nyåret skal en ny runde gjennomføres på 250 millioner kroner. I denne kan investorer som deltok i den første runden på tilsvarende beløp delta, da de fikk tegningsretter til steg tre som en del av den første omgangen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.