Fredag kveld ble det kjent at Tonje Wikstrøm Frislid går av som toppsjef i det kriserammede flyselskapet Flyr. Finansdirektør Brede Huser tar over som administrerende direktør.

Investor Jan Petter Sissener er blant de største aksjonærene i Flyr, og spilte en hovedrolle da flyselskapet nylig hentet penger.

Han sier til DN at han ble overrasket over nyheten fredag, og at han ikke vet hva som er bakgrunnen for at Frislid går av.

– Jeg tror ikke jeg skal ha noen sterke meninger, for jeg kan ikke detaljene, sier han.

– Synes du dette er urovekkende?

– Det er alltid urovekkende når en administrerende direktør går av. Jeg har rett og slett ikke peiling på hvorfor. Jeg må grave litt, sier Sissener.

– Det er åpenbart at ting ikke kan ha gått helt på skinner, for da hadde det ikke skjedd, legger han til.

– Hvordan har du selv opplevd å jobbe inn mot Tonje?

– Vi har ikke hatt noen problemer med Tonje. Vi har vært skuffet siden vi var med fra start, men det skyldes langt på vei at det har vært mange ekstraordinære hendelser som det ikke var mulig å forutse. Typ krigen, omikron. Vi synes den driftsplanen som ble forelagt oss nå var spennende, sier Sissener.

Sportskonto

Sissener har vært en frontskikkelse blant investorene som ville satse penger på Flyr. Som DN tidligere har skrevet, var han en av dem som har meislet ut Flyrs refinansieringsplan i fire steg som skal innbringe totalt 700 millioner kroner i friske penger til selskapet. Med seg hadde han investor Riulf Rustad, best kjent som redningsmann og arbeidende styreleder i oljeselskapet Noreco. Rustad gikk også inn med penger i Flyrs kriseemisjon, og er nå blant aksjonærene i flyselskapet.

Investor Riulf Rustad kastet seg på som en av de nye eierne i Flyr da det kriserammede flyselskapet hentet penger tidligere denne måneden.
Investor Riulf Rustad kastet seg på som en av de nye eierne i Flyr da det kriserammede flyselskapet hentet penger tidligere denne måneden. (Foto: Mikaela Berg)

– Jeg fikk nettopp vite det. Jeg har ikke rukket å tenke veldig mye over det på den lille korte tiden, så jeg har ikke noe spesielt å kommentere akkurat nå, sier Rustad til DN fredag kveld.

– Du har selv vært sentral i redningsaksjonen. Hvordan har du opplevd det å jobbe inn mot Tonje?

– Det er Jan Petter som har jobbet mest inn mot ledelsen. Jeg har vært mer i bakgrunnen, sier Rustad.

– Så hva er planen din fremover?

– Hehe. Som jeg vel har sagt, så er dette på min sportskonto. Jeg har ikke tatt noen beslutninger per nå, sier Rustad.

– Ikke super happy

Kriserammede Flyr har vært preget av et turbulent år. Den siste refinansieringsplanen er fjerde gang selskapet gjennomfører en kapitalinnhenting. I selskapets kvartalsrapport for tredje kvartal varslet ledelsen om én enkelt kapitalinnhenting på 430 millioner korner.

I etterkant har det imidlertid endret seg. Selskapet skal hente inn 700 millioner kroner og kapitalinnhentingen skal skje over fire faser. Den første ble gjennomført torsdag forrige uke da selskapet hentet inn 250 millioner kroner.

– At det ble laget en alternativ finansieringsløsning, kan innebære at investorer og eiere ikke er super happy med det ledelsen i Flyr gjør. Men det blir rene spekulasjoner, sier NHH-professor Frode Steen til DN.

Han legger til:

– Poenget er at når man er i en veldig vanskelig situasjon, og det er Flyr, kan det være nødvendig med større endringer og nye veivalg. Da er det av og til ønskelig også å endre ledelsens sammensetning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.