Oppdaterte aksjonærlister onsdag morgen viser at Jan Petter Sisseners fond Sissener Canopus har kvittet seg med om lag 10,6 millioner Flyr-aksjer, eller rundt 35,8 prosent av den totale beholdningen.
Tirsdag var Sissener Canopus oppført med knappe 30 millioner aksjer i Flyr, tilsvarende tredje største eier. Overfor DN bekrefter forvalteren at alle aksjene er blitt solgt, selv om det ikke er kommet til syne i aksjonærlistene helt ennå.
På spørsmål om hva som ble fasiten for investeringen svarer Sissener i en tekstmelding:
– Isolert cirka 40 mill. i tap, men det må justeres for gevinst på SAS-short. Summa summarum ingen stor betydning gitt fondets størrelse, skriver han.
– Dum hvis man ikke tar differansen
At Sisseners fond kvittet seg med aksjene kommer imidlertid ikke som en overraskelse. Forvalteren ville nemlig ikke bekrefte eller avkrefte fondets aksjepost tirsdag for- og ettermiddag, men antydet samtidig at det var ulogisk å ikke selge.
– Man er dum hvis man ikke tar den differansen når markedskursen er ni øre og emisjonskursen er ett øre, sa han.
Flyr meldte som kjent tirsdag ettermiddag etter børsslutt at det ikke hadde kommet i mål med kriseemisjonen på 430 millioner kroner, og varslet en ny oppdatering rundt et alternativt forslag onsdag morgen før handelsstart på Børsen klokken 09.00.
Best case-scenario er 700 millioner kroner
Sissener er blant investorene som har bidratt med det alternative forslaget. Han opplyste overfor DN tirsdag kveld at innspillene han har kommet med var relatert til beløpet Flyr ønsket å hente.
Det ble også klart at forslaget innebar et lavere beløp og warrants, som er en aksjerettighet, og kan betraktes som en rett til å kjøpe eller selge aksjer. Warrants er kun ønskelig å utøve hvis kursutviklingen er positiv. Aksjekursen må være over et visst beløp for at det lønner seg for dem som sitter med opsjonen.
– Vi foreslo 250 millioner i rettet emisjon pluss reparasjonsemisjon pluss warrants. Vet jo ikke hvor selskapet lander, sa han.
På spørsmål om det samlede beløpet kommer opp i 430 millioner kroner, svarte forvalteren at best case-scenario er 700 millioner kroner. 350 millioner kroner nå, hvorav 250 millioner kroner kommer fra den rettede emisjonen og 100 millioner kroner fra reparasjonsemisjonen, som selskapet har åpnet for.
Og så ytterligere 350 millioner kroner dersom warrantsene utøves.
Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid sa at selskapet var veldig fornøyd med å få inn det alternative forslaget.
Hun mener dette viser at det er tro på Flyr og selskapets norske modell, og at det har lykkes med å skape noe nytt i norsk luftfart.
– Styret i Flyr skal nå vurdere dette forslaget og vil komme med en oppdatering så snart som mulig. Alle våre flyvninger fortsetter å gå som normalt, sa hun.
Godt betalte rådgivere
DN skrev sist uke at de tre finansielle rådgiverne Arctic Securities, Carnegie og Sparebank 1 Markets ville få betalt 25,8 millioner kroner i honorar i forbindelse med kapitalinnhentingen.
Det tilsvarer mellom 4,5 og seks prosent av beløpet som skulle hentes inn.
– Det er tre meglerhus involvert i transaksjonen og dette er hva det koster, sa Flyrs kommunikasjonssjef Anita Svanes til DN sist uke.
Sisseners salg kommer også etter at aksjonærlistene tirsdag morgen viste at sjette største eier, privatinvestor Tellef Ormestad, hadde solgt alle sine aksjer.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.