– Skatteetaten sender i disse dager ut brev til 21 selskaper som vi mener bør være registrert som avgiftspliktige for flypassasjeravgiften, men som ikke har registrert sen ennå, skriver Arvid Stokke, underdirektør for særavgifter i Skattedirektoratet i en epost til VG.

Flypassasjeravgiften ble innført 1. juni i år. 290 millioner kroner var kommet inn i statskassen 5. september som følge av den omstridte avgiften, skriver avisen. Finansminister Siv Jensen (Frp) skriver i et svar til leder av næringskomiteen på Stortinget at dette beløpet er som ventet, men vil øke ettersom noen bedrifter har vært sene med å rapportere.

Det er uklart hvor mange som faktisk skal betale avgiften. Skatteetaten har anslått at det er rundt 700 såkalte luftbeordrere som flyr fra norske lufthavner, men det er flere virksomheter som er fritatt fra flypassasjeravgiften, skriver avisen videre.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert: