LO Stat og YS Spekter satte seg torsdag ned hos Riksmekleren i et siste forsøk på å komme til enighet med arbeidsgiver Avinor i årets lønnsoppgjør, hvor det i hovedsak er pensjon partene må bli enige om.

Fristen var satt til midnatt, men over seks timer senere har partene fortsatt ikke kommet til enighet. 07:42 kom det ut en pressemelding hvor det etter forslag fra mekleren ble bestemt at det skal tas en pause i forhandlingene mellom Avinor AS og Avinor Flyforsikring AS for å diskutere krevende spørsmål. Den nye meklingsfristen er satt til tirsdag 4. september ved midnatt. Det betyr at en eventuell streik ikke vil starte før etter meklingsmøtet i september.

Innstilt flytrafikk

Om det blir streik vil lufthavnene i Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik innstille all flytrafikk fra klokken 10. I Stavanger vil også offshore-trafikken stoppes av en streik.

Streiken vil også ramme Oslo lufthavn, hvor 29 ansatte blir tatt ut.

– Det vil forplante seg forsinkelser og kanselleringer også på Oslo Lufthavn dersom en så stor flyplass som Stavanger vil stenges for trafikk. Det vil merkes i Oslo, sa Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor, til Aftenposten torsdag kveld.

Hun kan ikke si noe om hvor store konsekvensene vil bli.

Til sammen vil 240 personer gå ut i streik hvis det ikke blir enighet i meklingen. LO Stat har tatt ut 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL), og YS Spekter har tatt ut 44 medlemmer i Delta Luftfart.(Vilkår)

Slik sparer du til pensjon
Anders Skar i Nordnet forteller hvordan aksjer kan hjelpe på pensjonssparingen.
01:03
Publisert: