Narkotikabruket ble oppdaget da kvinnen ble stoppet på Gardermoen etter at en narkotikahund markerte ved henne, skriver Nettavisen.

Hun måtte informere sin arbeidsgiver om at hun hadde røyket marihuana på ferieturen, og flyselskapet svarte med å gi henne lønnet permisjon inntil de hadde bestemt seg hva de gjorde med saken.

Kvinnen har innrømmet at hun var klar over at narkotikabruk – også på fritiden – er et brudd på flyselskapets sikkerhetsregler.

Norwegian besluttet etter hvert å avskjedige kvinnen, og begrunnet oppsigelsen med at de ikke lenger hadde tillit til henne, og at hun utgjør en sikkerhetsrisiko for dem.

Flyvertinnen prøvde saken for retten, og mente grunnlaget for oppsigelsen ikke var tilstrekkelig og ville ha oppsigelsen erklært ugyldig. Retten var derimot ikke enig, og frikjente Norwegian. Kvinnen må dessuten betale 100.000 kroner for å dekke flyselskapets sakskostnader.

– Det er viktig for selskapet at man kan opprettholde nulltoleranse mot narkotikabruk, selv om det skjer på fritiden til de ansatte, sier Norwegians advokat Tarjei Thorkildsen til Nettavisen.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra kvinnens advokat. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.