– I dag er det like dyrt å fly fra Trondheim til Bodø og Tromsø som å fly med Norwegian til Las Vegas. Hvis vi ikke klarer å konkurrere med det, er det ikke håp i havet, sier mannen bak det nye selskapet, Ola Giæver, til Adresseavisen. Han har blant annet 33 års fartstid bak seg som pilot i Widerøe.

Til sommeren starter selskapet ifølge Giæver å fly mellom Trondheim, Bodø og Tromsø og etter hvert videre til Alta, Kirkenes og Murmansk.

- Tar lang tid og er veldig dyrt

Flyselskap-gründeren er overbevist om at det er kundegrunnlag for å fly til den nordlige russiske byen, som ligger om lag 100 kilometer fra grensen til Norge.

– Ja, antallet reisende er betydelig. I dag må man fly via Oslo og Moskva. Det tar lang tid og er veldig dyrt, sier Giæver til avisen.

I første omgang har selskapet kun ett fly. Det er en Dash 8– 100 med plass til 39 passasjerer. Flyet, som er samme modell som de minste flyene i Widerøes flåte, kommer til Norge i mai. Selskapet har tidligere sagt at de skal hente inn 100 millioner kroner før de begynner å fly.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Satser millioner på nytt nordnorsk flyselskap

Følg markedene på DN Investor