Seyne-Les-Alpes, Frankrike: Det er dramatiske scener i den lille landsbyen Seyne-les-Alpes i Sør-Frankrike onsdag morgen, der DN nå er på plass.

Under ti kilometer unna, oppe i fjellene sør for landsbyen, skjedde den katastrofale flyulykken med Airbus A320-flyet fra Germanwings-flyet tirsdag, der 150 personer omkom.

Det blir svært vanskelig å hente ut de 150 ofrene for flykatastrofen i Alpene, mener den franske regionens politisjef.

– Vi er her i høyfjellet. Det viktigste er å sikre området og hente ut likene, sier politisjef David Galtier onsdag til NTB.

Krasjstedet er omtrent på størrelse med to fotballbaner, ifølge Galtier.

Forbereder opprydning

Bare helikoptre kommer frem til ulykkesstedet, som er i snøen på over 2000 meters høyde. Der skal vraket og de omkomne være spredt utover et område på rundt 1,5 hekter, ifølge det lokale politiet.

På et jorde et par kilometer utenfor landsbyen var helikoptre fra politiet, hæren og redningstjenestene onsdag morgen i skytteltrafikk til og fra fjellene. Etter at helikoptrene lander, blir sorte sekker med enkelte vrakdeler lagt i midlertidige militærtelt.

Flere medier melder onsdag at de omkomne først vil bli fraktet ned fra fjellet senere på onsdag og de neste dagene. Det er et svært krevende arbeid å organisere opprydningsarbeidet fordi vrakdeler og kroppsdeler skal ligge spredt i området.

Mottak i barneskole

I sentrum av landsbyen Seyne er en barneskole og gymsal gjort om til mottakssenter for pårørende og flere kriseteam skal ta imot pårørende. De første familiene skal allerede være ankommet Seyne.

I tretiden onsdag  ettermiddag er Frankrikes president Francois Hollande, Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Spanias statsminister Mariano Rajoy ventet til landsbyen for å møte de berørte familiene.

Ifølge NTB er rundt 50 spesialstyrker onsdag formiddag på vei til ulykkesstedet til fots, opplyser en talsperson i det franske innenriksdepartementet. De var underveis allerede tirsdag kveld, men var nødt til å slå leir for natten.

– De vil ikke ta noen risiko. Forholdene er svært vanskelige, sier talspersonen til NTB.

Sørger over medelevene de har mistet i flystyrten
00:00
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.