Uttalelsene ble gitt til DN noen timer før styret i Rygge sivile lufthavn besluttet at trafikken skal avvikles dersom Ryanair holder fast på sin beslutning om å legge ned sin base på flyplassen.

Slagsvold Vedum reagerer sterkt på innføringen av flypassasjeravgiften, som kan føre til at Rygge nå legger ned.

– Helt katastrofe

– Det dreier seg om forutsigbarhet for de som investerer, men det er jo helt katastrofe for de familiene som rammes når arbeidsplassene forsvinner.

Vedum frykter i tillegg for Torps fremtid og viser til avgiftene for flydirigering.

– Torp og Rygge har jo felles kostnader i flysikring. Forsvinner Rygge, kan jo det føre til at også Torp rammes, sier Vedum.

– Rene spekulasjoner

Finanspolitisk talsperson Svein A. Flåtten i Høyre ledet budsjettforhandlingene på Stortinget i høst, da flypassasjeravgiften på 80 kroner pluss moms ble vedtatt.

– Jeg registrerer at noen mener avgiften vil føre til at folk reiser mindre, men effektene av dette blir rene spekulasjoner.

– Men Rygge sier de mest sannsynlig må legge ned?

– Vi har ikke vært ute etter å ramme bestemte flyselskaper eller flyplasser. Vi har innført en ren fiskal avgift, og det gjenstår å se hva som blir effekten av det, sier Flåtten.

Følg markedene på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Slik vil IMF hindre at Hellas' gjeld bare fortsetter å øke

Nordisk rulett dnPlus  (DN+)

Tror en «sort svane» fra Saudi-Arabia kan sende oljeprisen ned til 25 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.