Norwegians finansdirektør Geir Karlsen sa under kvartalspresentasjonen torsdag at selskapet er i «fremtredende» samtaler om en joint venture-løsning for deler av flyflåten, ifølge TDN Direkt.

Ifølge Bloomberg News kan en slik plan gi Norwegian åtte milliarder kroner i frisk kapital, som viser til kilder med kjennskap til saken.

132 fly

Tilskuddet skal ifølge Bloomberg brukes til å nedbetale på utestående flyordre fra Boeing og Airbus. Samtalene skal ifølge nyhetsbyråets kilder være med et kinesisk leasingselskap og andre interessenter, og skal gjelde rundt 132 Airbus-fly og neste generasjon Boeing 737.

Avslørte ingen detaljer

Finansdirektør Geir Karlsen understreket at det ikke er noen garantier for at samtalene vil føre til noe, og kommenterte heller ikke detaljene rundt den mulige joint venturen, blant annet hvem samtalene var med og hvor mange fly det skal være snakk om.

Aksjen flyr

Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos sa tidligere i år selskapet kan selge inntil 140 fly. Det vil i så fall bringe inn sårt trengt kapital for Norwegian som ventes å legge frem et underskudd totalt for i år. I sommer solgte Norwegian seks fly, og onsdag kveld meldte selskapet at det har solgt ytterligere to fly.

Norwegian-aksjen stiger videre torsdag og er opp 14 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fortsatt ser det ut til at ekspertene mener at dette er en korreksjon
Kommentator Bård Bjerkholt i DN om børsnedgangen.
01:38
Publisert: