Hvis ikke Finnair lykkes med å komme frem til en avtale i forhandlingene med de ansatte, risikerer flyselskapet å måtte si opp knapt 700 ansatte - omtrent hver tiende ansatt.

Finnair fikk røde tall på bunnlinjen i 2013. Og til tross for et omfattende kostnadskuttprogram, er det nødvendig med ytterligere innsparinger, skriver check-in.dk.

- Finnair planlegger å rasjonalisere administrasjonen og støttefunksjoner, noe som kan føre til en reduksjon på 140 ansatte, sier Finnairs administrerende direktør Pekka Vauramo.

I tillegg er det snakk om at 540 kabinansatte kan miste jobben hvis man ikke kommer frem til en avtale, opplyser han.

Finnair har i dag over 5800 ansatte. Fra 2012 til 2013 ble antall ansatte redusert med knapt 1000 medarbeidere, mens antall medarbeidere nesten har blitt halvert de siste ti årene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.