Flyselskapsgruppen International Airline Group (IAG), som blant annet eier British Airlines, la frem sine kvartalstall fredag.

Da ble det klart at selskapet ser for seg å være tilbake i luften for fullt i 2023, på samme nivå som i 2019.

I meldingen som kom fra selskapet fredag står det at selskapet ønsker å hente 2,75 milliarder euro, altså nesten 30 milliarder kroner.

– Vi er glade for at vår største aksjeholder, Qatar Airways, allerede har forpliktet seg til å støtte kapitalinnhentingen, står det i meldingen fra IAG.

Går mot streik i British Airways

Tallene som selskapet legger frem fredag er lite overraskende i minus, ettersom de ulike flyselskapene i selskapet i stor grad har stått parkert i vår under koronautbruddet.

Inntekter fra passasjerer er ned 60 prosent, og total omsetning er halvert sammenlignet med for seks måneder siden. Samtidig er driftskostnader, som utelukker drivstoff, opp med nesten 70 prosent.

Det ligger også an til streik i British Airlines. Fagforeningen truer med ikke å møte på jobb etter at IAG varslet at de kan ende med å kutte mer en 12,000 jobber som følge av konsekvensene korona har hatt for selskapet.

Fagforeningen kaller British Airways-sjef Alex Cruz «arrogant», melder blant annet BBC.

De mener tanken bak nedbemanningen er såkalt «fire and rehire», altså sparke ansatte nå for kun å ansette dem igjen om noen måneder.

Dumpet aksjepost i Norwegian

I 2018 ble Norwegian overrumplet da den spansk-britiske flygruppen vurderte å legge inn bud på selskapet, etter å ha sikret seg en aksjepost. Norwegian-styret fikk to «indikative bud» fra gruppen, som ble avvist.

Senere er det blitt kjent at det kom et tredje bud det året – som ble signert og akseptert av Norwegian.

I slutten av januar 2019 kom det imidlertid en melding fra IAG om at prosessen var avsluttet, og at de ikke ville by på Norwegian likevel. Lik etter ble aksjeposten solgt.

Overfor DN har ikke IAG-sjefen Willie Walsh ønsket å bekrefte at det ble lagt inn et bud. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.