Den spanske avisen Expansion skriver onsdag at British Airways-eier IAG har hyret meglerhuset JPMorgan for å sikre finansiering for et mulig bud på flyselskapet Norwegian, ifølge Bloomberg. Den spanske avisen melder at IAG totalt vil betale 4,4 milliarder euro, tilsvarende rundt 42 milliarder kroner, der 14,4 milliarder kroner vil være for egenkapitalen.

Til sammenligning verdsettes egenkapitalen til Norwegian til 11,9 milliarder kroner på Oslo Børs.

«Dette er «far-fetched», men for å sette det i perspektiv: IAG-finansieringen er dermed totalt på 4,4 milliarder euro eller 42,2 milliarder kroner. På dagens selskapsverdi med Norwegians netto rentebærende gjeld på 22 milliarder kroner, impliserer dette 450 kroner per aksje», skriver meglerhuset Arctic Securities i en kort oppdatering onsdag morgen.

Vil ikke selge

Torsdag sist uke kom meldingen om at IAG vurderer å legge inn bud på Norwegian. Meldingen kom først på Bloomberg-terminalene klokken 11.24, der nyhetsbyrået henviste til anonyme kilder, men ble straks fulgt av at IAG la ut en melding om at selskapet inviterte seg selv til samtaler med Norwegian om et mulig bud på selskapet.

Her kom det også frem at at IAG hadde kjøpt 4,6 prosent av aksjene Norwegian. Disse aksjene står oppført på en konto i JPMorgan Securities.

Aksjekursen i Norwegian spratt opp nesten 50 prosent torsdag og har senere steget videre. Samlet er Norwegian-aksjen opp over 75 prosent den seneste uken.

Fredag sist uke var det også generalforsamling i Norwegian for å klubbe gjennom siste del av flyselskapets emisjon på 1,5 milliarder kroner. Etterpå svarte Bjørn Kjos og Bjørn Kise, henholdsvis sjef og styreleder, på spørsmål fra fremmøtt presse.

På vei inn til generalforsamlingen møtte Kjos et stort presseoppbud.

– Jeg har ikke tenkt på å selge i det hele tatt, sa Kjos.

Hva tenker du om interessen?

– Det er hyggelig at folk har lyst til å kjøpe aksjer. Det er jo et seriøst selskap, sa Kjos til DN.

– Alle flyselskapene som har noe å kjøpe for, har vært interessert i å gå inn i Norwegian, fortalte Kjos.

Vil du ha IAG med i styret?

– Det har jeg overhodet ikke tenkt på, sa konsernsjefen.(Vilkår)