Nettgiganten Amazon har for første gang brukt en drone til å levere en av sine pakker til en helt vanlig kunde, skriver Bloomberg.

Ifølge en tweet fra administrerende direktør Jeff Bezos i Amazon tok det bare 13 minutter fra kunden klikket «kjøp» til varen ble levert på døren. 

Pakken inneholdt en av Amazons Fire TV strømmebokser og en pose med popkorn.

Amazon vil ekspandere dronebruken

Leveringen skjedde allerede den 7. desember i nærheten av Cambridge i England, i en sone som de britiske luftfartsmyndighetene har klarert for dronetesting. 

I en video i Twitter-meldingen som ble publisert av Bezos ser man en drone som flyr over grønne jorder før den slår seg til ro på en gressplen og slipper pakken. 

Deretter seg man kunden rusle ut på plenen for å plukke opp pakken.

«Vi har nå startet med to kunder og i de kommende månedene vil vi tilby tjenesten til dusinvis av kunder som bor i nærheten av vår britiske virksomhet, og så vil vi ekspandere til flere hundre», sier stemmen i videoen i Twitter-meldingen. 

Kan gi store kutt

Utenfor området som er klarert for dronetesting er slike leveringer med droner forbudt. Likevel er det et vendepunkt i kappløpet om å bruke ubemannede fly til å forandre hvordan kunder kjøper og mottar pakker, skriver Bloomberg. 

Bruk av droner kan hjelpe Amazon med store kutt i leveranseprosessen. Ifølge en studie gjort i 2015 av ARK Invest kan Amazon spare så mye på bruk av droner at det å levere en liten pakke kan koste så lite som én dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.