Sikkerheten er ikke god nok for innenlandshelikoptrene, mener pilotleder Jo Bjørn Skatval. Luftfartstilsynet mener på sin side at sikkerheten for disse helikoptrene er og har vært god.

– Det har ikke skjedd en dødsulykke i denne typen luftfartsoperasjoner de siste to årene. Men om du tenker på alt som ikke er gjort i det forebyggende sikkerhetsarbeidet, kan du ikke trygt kalle sikkerheten god, sier Skatval til Bergens Tidende.

Samme avis skrev forrige uke at Luftfartstilsynet selv er bekymret for sikkerheten i Norge og at 25 av 41 anbefalte tiltak fra en regjeringsbestilt studie ennå ikke var gjennomført ved utgangen av 2015. I tillegg kommer tilrådinger fra Statens havarikommisjon for luftfart.

– Før anbefalingene fra sikkerhetsstudien og tilrådinger fra Havarikommisjonen er fulgt opp, kan vi ikke si at det er sikkert nok, sier Skatval.

De siste 16 årene har helikoptrene som flyr innenlands, vært involvert i dødsulykker i både 2000, 2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012 og 2014.

Luftfartsdirektør Stein Nodeland skrev i et innlegg i Bergens Tidende forrige uke at antall tilsyn i en periode har vært færre enn planlagt, men at det ikke på noe tidspunkt har vært fare for flysikkerheten.

– Vi ser at vi på enkelte områder kunne ha bidratt til en mer systematisk organisering av oppfølgingsarbeidet. Men vi har likevel fulgt opp de viktigste tilrådingene, og det har bidratt til at sikkerheten for innlandshelikoptrene har vært god, skriver avdelingsdirektør Jan Petter Steinland i en epost til avisen. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: