I forbindelse med fremleggelsen av resultatene for første kvartal torsdag opplyste Norwegian-sjef Bjørn Kjos at selskapet har fått flere henvendelser fra andre flyselskaper og finansielle aktører som skal være interessert i å kjøpe det norske fly-eventyret.

Nå kan trolig ett stort flyselskap strykes fra denne listen.

Tyske Lufthansa, som er et av verdens største flyselskaper målt i antall fraktede passasjerer, kommer sannsynligvis ikke til å kaste seg inn i kampen om Norwegian, hevder tre kilder med kjennskap til saken, skriver Bloomberg News.

Lufthansa ville overfor Reuters torsdag ikke kommentere om det var blant selskapene som har meldt sin interesse for Norwegian. Lufthansa er én av de største selskapene i flyalliansen Star Alliance, der også SAS er medlem.

Høy gjeld et hinder

Ifølge kildene er det mulig at Lufthansa «tar en kikk» på Norwegian, men at den høye gjelden i Norwegian er et stort hinder for å gå videre.

For rundt to uker siden ble det kjent at flygiganten International Airlines Group (IAG) vil vurdere et bud på Norwegian etter å ha kjøpt 4,6 prosent av aksjene.

I og med at Lufthansa ikke er en aktuell kjøper begynner stien å ryddes for at IAG kan gå videre med sin interesse for flyselskapet, melder Bloomberg.(Vilkår)

- Det er hyggelig at noen kjøper aksjer
Bjørn Kjos kommenterer interessen fra IAG om å kjøpe Norwegian på vei inn til dagens generalforsamling i Norwegian.
01:12
Publisert: