– Dette er en symbolsk handling. Ved hjelp av et lovlig smutthull og deltagernes selvoppofrelse for å adressere den mest alvorlige og presserende krisen menneskeheten noensinne har vært utsatt for, sier en talsperson for gruppen, og sikter til klimakrisen.

Det skriver Reuters.

Klimaaktivistene har på forhånd meldt at de fra og med 13. september vil fly droner inn i en sone på fem kilometer omkring Heathrow lufthavn. Gruppen har forklart at de ikke vil sende droner inn på flyplassens to hovedbaner for letting og landing, men vil holde seg til andre områder som visstnok skal være nok til å forstyrre trafikken og tvinge flyene til å bli på bakken.

Heathrow er verdens syvende største flyplass med flere enn 80 millioner årlige passasjerer.

Det skal ifølge talspersonen være snakk om en gruppe på mellom 50 og 100 personer som blir utstyrt med droner fra midten av september. Reuters skriver at politiet kjenner til aksjonen og har sagt det vil gjøre alt det kan for å hindre at droner kommer nær flyplassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.