En passasjer kjøpte en tur-retur-reise på Business Class med Air France fra Oslo via Paris til Shanghai med avreise den 6. august 2020. Reisen kostet totalt nærmere 60.000 kroner. På strekningen Paris-Shanghai kunne ikke setet hennes reguleres bakover og hun mener hun derfor ikke fikk tilgang på tjenesten hun hadde betalt for.

Ga reisesjekk som gest

Hverken personalet på flyet eller en reparatør som kom om bord ved mellomlanding i Seoul greide å få orden på det gjenstridige flysetet. KLM tilbød flypassasjeren en reisesjekk på 2030 kroner for tort og svie for det ødelagte flysetet. Selskapet viste til at med unntak av setet som ikke kunne legges bakover, så kunne passasjeren ta med mer bagasje, få prioritert service, adgang til lounge, samt spesielle måltider.

– De har som en gest gitt klager en voucher som følge av denne hendelsen, og kan ikke godta klagers krav om ytterligere erstatning, skriver KLM i klagen.

Den gesten fra KLM fant ikke passasjeren seg i. Hun klaget flyselskapet inn for Transportklagenemnda. Klager krevde kontant kompensasjon på 10.000 kroner og ønsket ikke voucher som ble tilbudt fra KLM, da hun uansett ikke har kunnet reise grunnet covid-19.

Enig med passasjeren

Transportklagenemnda skriver i sin avgjørelse at slik nemnden ser det var muligheten til å legge ned setet en del av avtalen klager inngikk med KLM da hun kjøpte billett på business class på langdistanseflyvningen. De konkluderer med at flyselskapet har levert en mangelfull ytelse som det ikke har greid å rette opp.

– Prisavslaget skal utgjøre forskjellen med og uten mangel, og må i dette tilfellet fastsettes skjønnsmessig, heter det i avgjørelsen.

Nemnden er helt enig med flypassasjeren og mener at prisavslaget i dette tilfellet skjønnsmessig bør settes til 10.000 kroner, og at voucheren blir slettet. Dette beløpet anbefaler nemnden at KLM betaler flypassasjeren.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.