SAS har sendt ut varsel om permittering til om lag 1.000 ansatte, skriver VG.

– Det er riktig. Det er cirka 930 kabinansatte, og i tillegg 70 stuere, sier pressesjef Knut Morten Johansen til avisen.

Streiken blant pilotene i selskapet har gjort at SAS har satt flyene på bakken, og det er da heller ikke behov for kabinpersonale på flyene.

– Streiken rammer våre passasjerer i en skala vi ikke har sett i moderne tid. Det er en belastende og dramatisk situasjon, og vi gjør alt vi kan for å finne en snarlig løsning, sier Johansen til VG.

Streiken blant pilotene har snart rammet over 300.000 SAS-passasjerer og det var ingen formell kontakt mellom partene tirsdag formiddag, på femte streikedag.

Pilotene ber ledelsen komme med et nytt og bedre tilbud før det er aktuelt med megling. Et viktig krav er 13 prosent mer i lønn for å ta igjen etterslep etter at piloter og andre ansattgrupper senket lønn og pensjon høsten 2012 – for snart syv år siden – da SAS var nær konkurs.

LO-ledelsen stilte seg tidligere tirsdag bak SAS-pilotenes lønnskrav på 13 prosent.

DN skrev mandag at kravene fra pilotene koster over 500 millioner svenske kroner årlig, om de innfris.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.