Norwegian-aksjen falt fem prosent fra start onsdag morgen etter at flyselskapet i natt gjennomførte en milliardemisjon. Etter en halvtimes handel har aksjen hentet seg noe inn og var klokken halv ti ned rundt tre prosent.

Den tidligere Skagen Kon Tiki-forvalteren Kristoffer Stensrud har hittil i år investert rundt 25 millioner kroner i flyselskapet Norwegian. Så sent som i forrige uke kjøpte Stensrud gjennom sitt investeringsselskap Månebakken 2 as ytterligere 30.000 Norwegian-aksjer. Dette utgjør en investering på drøyt fem millioner kroner.

Totalt eide Stensrud ved inngangen til denne uken Norwegian-aksjer for rundt 26,3 millioner kroner.

Norwegian meldte etter børsslutt tirsdag at selskapet ville gjennomføre en emisjon på 1,3 milliarder kroner for å styrke selskapets balanse. Klokken halv to i natt var ordreboken fylt, men eksisterende aksjonærer måtte gi de som tegnet seg i emisjonen en rabatt på rundt ti prosent i forhold til sluttkurs tirsdag.

Faller fra start

Etter en halvtime med handel onsdag morgen er Norwegian-aksjen ned rundt tre prosent til 166 kroner. Til sammenligning var tegningskursen som ble satt i emisjonen på 155 kroner.

Kursfallet betyr at Kristoffer Stensruds investering i Norwegian er blitt 850.000 kroner mindre verdt.

DN kom onsdag morgen ikke i kontakt med Stensrud.

Finansavisen skrev i begynnelsen av februar at den tidligere Skagen-forvalteren den siste uken hadde kjøpt aksjer for 20 millioner kroner i Norwegian. (Vilkår)

DNs børskommentator advarer om kursfallet som bør skremme kreditorene i Norwegian
01:47
Publisert: