I starten av august stjal flyselskapet Norwegian overskriftene i luftfartsmedier da de leide inn verdens største passasjerfly, A380. Kun ved få anledninger har flyet vært innom Norge, senest forrige torsdag da det ble leid inn av charterselskapet Ving for å frakte nordmenn til og fra Syden.

Like etter ble den gigantiske jumbojeten leid av Norwegian fra det portugisiske selskapet HiFly. Norwegian skal de neste tre ukene bruke flyet for å frakte passasjerer fra London til New York.

Det er bare et lite problem. Det er i øyeblikket ikke plass til flyet i New York, ifølge det danske flybransjemediet Check-in.dk.

Ikke plass

I terminal 1 på JFK-flyplassen der flyet skal lande er det kun plass til to A380-fly samtidig, og akkurat nå har terminalen allerede fylt opp kapasiteten sin. Ifølge Check-in skal Air France og Korean Air sine A380-fly være der når Norwegian sitt fly egentlig skulle ankomme.

Dermed må Norwegian ifølge avisen utsette tirsdagens avgang fra London med fire timer. Konsekvensen av det er at returflyvningen skjer klokken 03:00 om natten - fire timer etter planlagt avgang.

Kommunikasjonssjef Tonje Næss i Norwegian vil verken bekrefte eller avkrefte om det stemmer at det ikke er plass på terminalen, men sier at flyet er forsinket, og kommer med følgende kommentar:

– Noen ganger må vi justere litt i ruteprogrammet. Vi kan ikke gå i detalj på enkelte justeringer.

Risikerer kompensasjon

Ifølge flykompensasjonsregelen EU261/2004 har passasjerer krav på kompensasjon ved forsinkelser når nye flytider ikke er meldt inn 14 dager før avreise.

Hvis det er tilfellet, og flyet lander fire timer etter den planlagt ankomsttiden, må Norwegian betale hver enkelt passasjer 600 euro, tilsvarende 5700 kroner i kompensasjon.

HiFlys hjemmesider står det at den store jumbojeten har 471 seter. Dersom flyet er fullbooket og Norwegian er mer enn fire timer forsinket kan det koste selskapet 2,7 millioner kroner i kompensasjon.

Dersom flyet er mellom tre og fire timer forsinket er kompensasjonen på 300 euro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Til daglig leder Inge en databedrift. På fritiden ratter han en Ferrari på bane. – Motor er utrolig moro.
Salget av dyre sportsbiler når nye høyder. Det gjelder også interessen for banekjøring.
02:22
Publisert: