LO stat opplyser at løsningen gir 19 ansatte i brann- og redningstjenesten ved Bodø lufthavn lønnsøkning og bedre pensjon .

– Jeg er fornøyd med resultatet. Vi har unngått streik og fått til et helt nødvendig løft for ansatte i brann og redning ved Bodø lufthavn, sier Øystein Gudbrands, LO Stats forhandlingsleder.

Striden har stått om en tariffavtale for brann- og havaritjenesten ved Bodø lufthavn, som er satt ut på anbud til Falck fra Avinor. Spekter, som har forhandlet på vegne av Falck er også fornøyd med utfallet.

– Jeg er tilfreds med at Spekter og Falck brann- og redningstjeneste fant fram til en løsning med NTL/LO i mekling, slik at vi unngikk en streik som kunne ha rammet passasjerer og kunder ved Bodø lufthavn, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Fra Spekters side er meklingsløsningen endelig vedtatt, mens LO har varslet uravstemning med svarfrist 26. januar.

Ved brudd i forhandlingene hadde brann- og redningspersonellet blitt tatt ut i streik fra fredag klokken 13. Det ville ha gjort at flyplassen ikke kunne tatt imot de største flyene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.