Mandag morgen la Norwegian frem trafikktall for juli som viste at det norske lavprisselskapet fraktet 3,8 millioner passasjerer den varme sommermåneden. Det er det høyeste antallet passasjerer i en enkeltmåned, hvilket betyr at Norwegian setter ny passasjerrekord.

I juli i fjor fløy 3,36 millioner personer med Norwegian, hvilket betyr at selskapet har hatt passasjervekst på 13 prosent.

Tjener mer per billett

Omsider stiger billettprisene for Norwegian igjen etter at de i juni hadde falt tre måneder på rad. Fall i billettprisene er med på å påvirke inntektene i negativ retning. Flyselskapet har forklart nedgangen i inntektsnivået med at de i snitt flyr lengre per flytur og at inntektene derfor fordeles på flere kilometer.

I juli økte inntekten per passasjer per kilometer, såkalt yield, med tre prosent sammenlignet med juli i fjor. Yielden var på 0,50 kroner.

Det andre inntektsmålet, inntekt per sete per kilometer (RASK), økte med én prosent mot juli i fjor. Den var på 0,47 kroner.

Det er andre gang i år at selskapet har inntektsvekst målt opp mot samme periode i fjor.

Fyller ikke flyene like bra

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenlignet med tidligere måneder, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, som viser hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket, var på 93 prosent. Det er et fall på 1,3 prosentpoeng fra juli i fjor.

Anslår tap på over 100 mill.

Norwegian anslår et tap på 30 millioner kroner ved utgangen av juli knyttet til kontrakter og opsjoner i tredje kvartal 2018, inkludert tap på 84 millioner kroner knyttet til urealiserte sikringsposisjoner.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flyvningene i juli. Punktligheten var på 67,9 prosent og ble kraftig påvirket av omfattende flyvelederstreiker i Europa, ifølge selskapet.

I 2017 hadde Norwegian 33 millioner reisende. Med sine rundt 150 fly, flyr Norwegian til mer enn 150 destinasjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Vent til armen er ute av synsfeltet med å puste
Malena Lisken (14) forklarer hvordan man svømmer krål.
00:49
Publisert: