Fredag la administrerende direktør i Norwegian, Jacob Schram, ut et brev til de ansatte på det sosiale mediet Linkedin. I brevet skriver han at selskapet trolig bare kommer til å opprettholde et fåtall flyvninger i Norge frem til mars 2021.

Tusenvis av ansatte som har blitt utestengt fra Norwegian sine e-post og datasystem får beskjed i brevet om at de frivillig kan registrere seg i en «talent pool», der de som vil kan få informasjon om utviklingen fremover og bli kontaktet dersom selskapet skal rekruttere igjen.

Hissig debatt

Under Norwegian-sjefens Linkedin-profil oppsto det en hissig debatt etter at brevet var offentliggjort, skriver NRK.

En britisk kvinne som tidligere skal ha jobbet som kabinpersonell kommenterer innlegget med at oppførselen fra selskapet er «respektløs mot alle deres britiske ansatte som fremdeles ikke vet hva som vil skje med dem».

Schram skriver blant annet følgende i sitt svar:

- Om du ikke er fornøyd med det vi gjør så foreslår jeg at du finner deg et annet flyselskap å jobbe for!

Svaret fra Norwegian-sjefen ble lagt ut i natt og slettet i dag tidlig, skriver NRK.

Beklager

Ingen i Norwegian har ønsket å stille til intervju overfor NRK, men Schram kommenterer saken i en e-post til NRK:

«Jeg har slettet en formulering som jeg ser kunne oppfattes støtende, det var aldri meningen».

«Mitt klare budskap som jeg har kommunisert til alle i Norwegian er at det er hjerteskjærende at så mange flotte kolleger mister jobbene sine eller har blitt permittert. Det er brutalt, men vi er nødt til å se virkeligheten i øynene. Det er ingen trygg havn for noen av oss.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.