Lavprisflyselskapet Ryanair kunne mandag melde om et lønnsomt kvartal for første gang siden 2019, altså før koronapandemien, da det la frem andrekvartalstall i morgentimene.

I kvartalet fikk selskapet et resultat før skatt på 225 millioner euro, av en omsetning på 1,8 milliarder euro. I andre kvartal i fjor tapte Ryanair 222,4 millioner euro.

I likhet med sine konkurrenter ble flyselskapet hardt rammet av koronapandemien, og effektene merkes naturlig nok fortsatt. I første halvår av regnskapsåret 2021 endte tapet på 48 millioner euro, mot et tap på 411 millioner euro i samme periode i fjor.

Michael O'Leary, toppsjef i Ryanair, sa i imidlertid på presentasjon at «det ikke er noen tvil om at dette regnskapsåret vil bli utfordrende».

– Vinteren kommer til å bli tøff, sa han på presentasjonen, ifølge Reuters.

I andrekvartalsrapporten skriver Ryanair at det nå venter et tap på mellom 100 og 200 millioner euro i regnskapsåret 2021. Det er ikke ventet å bli lønnsomt før i regnskapsåret som slutter 31. mars 2023.

Vurderer å gå av London-børsen

Samtidig som de nedslående utsiktene for hele 2021, blir det dessuten klart at flyselskapet vurderer en delisting av de noterte aksjene på London-børsen.

Grunnen er blant annet at handel i aksjen har falt betydelig gjennom året. Brexit blir også oppgitt som en grunn til at det nå vurderer å gå av børsen i Storbritannias hovedstad. Ryanair har sin hovedlisting på Euronext Dublin-børsen.

Etter at Storbritannia meldte seg ut av EU, vil det bety at investorer i landet ikke lenger kan handle i Ryanairs aksjer uten å være i strid med aksjonærregler i unionen. Ifølge Financial Times sørget utmeldelsen for at Storbritannia-baserte investorer måtte selge sine aksjer i flyselskapet, siden reglene sier at flyselskaper må være kontrollert av statsborgere fra EU.

«Styret i Ryanair vurderer nå hvorvidt London-noteringen skal bestå», heter det i kvartalsrapporten.

Lavprisflyselskapet hadde 39,1 millioner passasjerer i de første seks månedene i regnskapsåret 2021. Det er mer enn dobbelt så mange som i samme periode i fjor, men 54 prosent færre passasjerer sammenlignet med første halvår av regnskapsåret 2019. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.