Flere tusen fly har blitt kansellert de siste dagene på grunn av dårlig vær i USA. Lillejulaften toppet det seg med over 5700 kansellert fly. Dermed er det flere titusener av amerikanere som ikke kommer seg hjem til jul.

Torsdag var det nær 2700 fly som ble kansellert, og allerede 1000 fly er kansellert på julaften, skriver finansavisen CNBC.

Det er store forsinkelser og mange kanselleringer blant annet på flyplassene i Detroit, Portland, New York, Chicago og Boston.

Snøstormen gjelder et området på 3,200 kilometer, fra Texas til Quebec.

Over 21.000 fly ble forsinkelset

Ifølge Pete Buttigieg, som sittter i samferdselsdepartementet i USA, ble over ti prosent av alle planlagte flyreiser ble kansellert torsdag.

Det er også store forsinkelser i flytrafikken. Over 11.000 fly var forsinket torsdag, og lillejulaften var det over 10.000 fly som ble forsinket.

Selskaper som Southwest og Alasak Airlines kansellerte henholdvis 29 prosent og 64 prosent av flyvningene sine fredag.

Samtidig har et av togselskapene, Amrak, kansellert flere avganger gjennom julen. Det byr på store trafikkale problemer i statene.

Myndighetene i Indiana, Michigan, New York og Ohio har bedt alle kjørende om å unngå unødvendige reiser. Det er store kødannelser og flere trafikkuhell på grunn av snøstormen som pågår.

Nye kulderekoder

I Chicago har temperaturene falt til 31 minusgrader, og Montana opplever for øyeblikket temperaturer ned mot 45 minusgrader.

Nasjonale myndigheter sier at over 100 kulderekorder kan knuses de neste dagene. Amerikanerne må tilbake til 1990-tallet for å finne lignende temperaturer, men i Wyoming er ny kulderekorden alt satt, ifølge BBC.

Snøstormen og de kalde temperaturene har også ført til at over 1,5 millioner amerikanere har mistet strømmen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.