Flytrafikken har stått stille for Litauen i halvannen måned på grunn av smitteverntiltak og beredskap, men onsdag landet et passasjerfly fra utlandet, med 150 om bord.

Det tyske flyselskapet hadde en returavgang senere på kvelden fra Vilnius til Frankfurt, med omtrent like mange passasjerer. Alle måtte gjennomgå en helsesjekk før ombordstigning og vente rundt 40 minutter etter landing før de fikk forlate flyplassen.

Ved ankomst må passasjerer i 14 dager karantene.

Lufthansa er første flyselskap som gjenopptar ruteflyvninger til Litauen, med tre ukentlige avganger mellom byene.

Det er også åpnet for at Air Baltic gjenopptar flyvninger fra Vilnius til hovedstedene i Latvia og Estland: Riga og Tallinn.

Litauen har registrert 1.505 smittetilfeller og 54 dødsfall knyttet til koronaviruset. Regjeringen har stengt ned landet og erklært unntakstilstand til 31. mai.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.