Europas største flyselskap, Lufthansa, varsler en ny runde med kanselleringer i det høysesongen starter. I juni kansellerte Lufthansa 3100 flyvninger.

Nå forbereder Lufthansa seg på å kansellere en av fem flyvninger ut fra hubene i Frankfurt og München, opplyser en talsmann, ifølge Bloomberg. Årsaken er hovedsakelig mannskapsmangel og sommerkaos på Europas flyplasser.

Endringene vil påvirke den såkalte fjerde toppen, den siste runden ut fra flyplassene.

Ifølge Bloomberg tilbyr nå flyselskapet bare de dyreste billettklassene i juli måned. Det betyr at den billigste billetten mellom London og Frankfurt koster fra 1000 euro, rundt 10.200 kroner.

Onsdag ble det kjent at flyselskapet British Airways må gjøre enda flere kanselleringer for å få planen til å gå opp. Selskapet varslet om 10.300 nye kanselleringer, og det samlede antallet kommer dermed opp i 30.000 i perioden april til november i år.

Kanselleringene påvirker flyvninger til og fra London Heathrow, Gatwick and City airports.

– Hele flyindustrien står fortsatt overfor store utfordringer, og vi setter nå alt inn for å få tilbake stabiliteten som kundene fortjener, melder BA.

Beslutningen kommer like i forkant av en deadline, satt av britiske luftfartsmyndigheter, hvor flyselskapene kan si fra seg sloter som de ikke vil benytte i sommersesongen.

Her hjemme er ikke situasjonen mindre kaotisk, med SAS under konkursbeskyttelse mens selskapet er i pilotstreik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.