Den tyske luftfartsgiganten la mandag frem sin nye ruteplan for perioden frem til slutten av oktober. Ifølge denne planen har Lufthansa som mål å fly over 40 prosent av sitt tidligere ruteprogram.

Et Lufthansa-fly tar av på flyplassen i Frankfurt forrige uke. Selskapet håper nå å ha om lag halvparten av flyflåten sin på vingene innen sommeren er over.
Et Lufthansa-fly tar av på flyplassen i Frankfurt forrige uke. Selskapet håper nå å ha om lag halvparten av flyflåten sin på vingene innen sommeren er over. (Foto: AP / NTB Scanpix)

Ruteprogrammet omfatter 90 prosent av selskapets kort- og mellomdistanseruter, samt 70 prosent av langdistanserutene. Tyngdepunktet av rutene er til og fra middelhavsregionen.

Som så mange andre flyselskaper, er også Lufthansa hardt rammet av koronakrisen. Selskapet har fått løfte om 9 milliarder euro i krisehjelp fra den tyske regjeringen, og i forrige uke godtok selskapets generalforsamling en redningsplan der den tyske staten overtar 20 prosent av aksjene.

Uten denne krisehjelpen hadde Lufthansa trolig gått konkurs. Men problemene er langt fra over, fortsatt må selskapet utbetale nærmere 1 milliard euro til kunder som har fått sine flyvninger kansellert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.