Redningspakken vil også bringe den tyske staten inn på eiersiden i det koronarammede selskapet. Om lag 700 av selskapets 760 fly står på bakken og passasjertrafikken i april var redusert fra 350.000 til under 3.000 daglig.

– Utkastet, som er ikke endelig, vil gi stabiliseringstiltak til en verdi av opptil 9 milliarder euro, deriblant 3 milliarder i form av lån fra den offentlige investeringsbanken KfW, opplyste selskapet i en pressemelding torsdag.

Det tyske føderale stabiliseringsfondet WSF vil også gå inn med 20 prosent eierandel i tillegg til en konvertibel obligasjon tilsvarende en eierandel på 5 prosent «og én aksje». Dette vil gi regjeringen et blokkerende mindretall dersom en tredjepart skulle forsøke å overta selskapet.

Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling internt i den tyske regjeringen. Det vil også være første gang siden 1997 at den tyske staten går inn på eiersiden i Lufthansa.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.