Nesten alle Lufthansas flyvninger onsdag blir innstilt på grunn av streik blant bakkemannskapet, melder selskapet. Ifølge Bloomberg er det snakk om hele 678 fly i Frankfurt og 345 fly i München, som rammes av streiken.

Det er bakkemannskapet i fagorganisasjonen Verdi som går ut i streik natt til onsdag.

Verdi organiserer rundt 20.000 ansatte i det tyske flyselskapet, blant dem teknikere og logistikkpersonell. Årsaken til streiken er at de har avvist et første lønnstilbud fra Lufthansa, og streiken er ment å øke presset på arbeidsgiveren.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at Lufthansa tilbød de ansatte en lønnsøkning på 150 euro i måneden for resten av året, og nye 100 euro fra starten av 2023. Samt en to prosent økning i lønnen fra midten av neste år, avhengig av selskapets finansielle resultater.

Fagforeningen har fremmet et krav på 9,5 prosents lønnsøkning, eller en lønnsøkning på minst 350 euro i måneden de neste tolv månedene, ifølge Reuters. De ansatte viser til høyt arbeidspress, kraftig inflasjon og at de ofret lønn under pandemien.

Streiken begynner klokken 3.45 natt til onsdag og skal vare frem til torsdag morgen klokken seks. Det har vært to runder med lønnsforhandlinger mellom Verdi og Lufthansa så langt, og etter planen skal partene fortsette forhandlingene i en tredje runde 3. og 4. august.

Fire av fem planlagte avganger og ankomster til Oslo lufthavn Gardermoen og Bergen lufthavn er også innstilt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.