Lufthansa la fredag ettermiddag et nytt lønnsforslag på bordet. Forslaget innebærer en lønnsøkning på om lag 4,4 prosent samt en engangsutbetaling som tilsvarer 18 måneders lønn, opplyser flyselskapet, som er Tysklands største.

Personaldirektør Bettina Volkens sier hun håper begge parter dermed kan komme tilbake til forhandlingsbordet i løpet av helgen og fortsette meklingen.

– Streiken fortsetter

Men flygernes fagforening Cockpit sier de ikke har noen planer om å avslutte streiken med det første. Lørdag er 137 flygninger innstilt. Hvor mange som eventuelt blir innstilt søndag, er ikke kjent.

– Vi har ikke satt noen dato for når vi skal avslutte streiken, sier Jörg Handwerg.

Lufthansa-flygerne gikk ut i streik onsdag, den 14. i rekken siden lønnsforhandlingene brøt sammen i april 2014.

Tusenvis av avganger innstilt

Lørdag innstiller tyske Lufthansa foreløpig 137 flygninger, noe som berører 30.000 flypassasjerer. 88 av flygningene er internasjonale, opplyser selskapet.

Siden onsdag har 2.755 flyavganger blitt innstilt, noe som har rammet om lag 345.000 passasjerer.

Også mange norske reisende har blitt rammet. Fredag ble tolv avganger til og fra Norge innstilt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday: -Folk er gærne
Black Friday får noen av oss til å kjempe om varene, men hva mener vi egentlig om Norges største salgsdag? DN stilte spørsmålet til Black Friday kundene.
02:47
Publisert:
Kamp om billige boksershorts
Det var rift om varene da timessalget på boksershorts startet på slaget klokken sju på Norwegian Outlet i Vestby fredag.
00:48
Publisert: