Sikkerhetspersonell planlegger en endagsstreik for å legge press på arbeidsgiverorganisasjonen i forkant av den neste runden med lønnsforhandlinger 23. januar.

Protestaksjonen startet ved midnatt på flyplassen i Hamburg, ifølge fagforeningen Verdi.

Sammenslutningen av flyplasser ADV advarer om at proteststreiken kommer til å lamme tysk flytrafikk og vil berøre minst 220.000 passasjerer.

På bakken

Bare i Frankfurt har flyselskapene kansellert 570 av 1200 planlagte ankomster og avganger tirsdag, ifølge selskapet Fraport som drifter flyplassen.

Det tyske flyselskapet Lufthansa har innstilt 400 av sine 640 flyvninger til og fra Frankfurt, i tillegg til 100 av 630 avganger til og fra München tirsdag.

Streiken startet ved midnatt lokal tid i Hamburg, Hannover og Bremen. Planen er at sikkerhetspersonell ikke vil være på jobb hele tirsdag.

Ekstrastreik

I tidsrommet klokken 14 til klokken 20 vil i tillegg rundt 5000 ansatte med ansvar for å sjekke inn passasjerer og bagasje legge ned arbeidet ved flyplassen i Frankfurt.

Det er også planlagt streiker ved lufthavnene i Dresden, München, Leipzig/Halle og Erfurt.

Fagforeningen Verdi krever en timelønn for sikkerhetspersonell på 20 euro per time, fra dagens 17 euro. Arbeidsgiverne er kun villige til å gi små lønnsforhøyelser, i tråd med svak lønnsstigning generelt for arbeidstagere i Tyskland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eldre sprer mest falske nyheter på Facebook
02:40
Publisert: