Forrige måned varslet kabinpersonalet i Lufthansa en kort streik 20. oktober, men den ble avblåst etter at Lufthansa imøtekom en del av kravene til fagforeningen Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO).

Nå er imidlertid UFO og kabinpersonalet klare til å streike igjen.

Lufthansa skriver på sine nettsider at UFO har varslet en streik torsdag 7. november og fredag 8. november. Alle Lufthansas flyvninger til og fra Tyskland, og innenriks, kan bli rammet, opplyses det.

Uenige om lønn

Årsaken til streiken skal være uenighet mellom UFO og Lufthansa om lønnsnivået for kabinpersonalet i flere av konsernets flyselskaper.

Ifølge flybransjemediet Check-in.dk ble det 23. oktober sendt et brev til Lufthansas ledelse med oppfordring om å gå i forhandlinger. Så sent som fredag skal UFO ha gitt Lufthansa beskjed om at streiken ville bli varslet i dag dersom det ikke ble åpnet for forhandlinger.

Check-in skriver at Lufthansa tirsdag svarte at selskapet holder fast ved at forhandlingene først vil innledes i begynnelsen av 2020. Flyselskapet skriver på sine sider at det er i full gang med å sy sammen med et nødtrafikkprogram.

«Lufthansa fordømmer UFOs massive streik på det sterkeste og vurderer rettslige skritt for å forhindre streiken», heter det i meldingen fra Lufthansa.

Førstkommende lørdag 9. november skal 30-årsjubileet for Berlinmurens fall feires i Tyskland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.