Tirsdag sendte nasjonalsekretær Angela Kirk i fagforeningen Impact et brev til Ryanair-sjef Michael O'Leary på vegne av Ryanair-pilotene i den irske pilotforeningen Irish Air Line Pilot Association (IALPA).

Impact sier i brevet at de faste ansatte Ryanair-pilotene på basen i Dublin vil starte en 24 timer lang streik den 20. desember om ikke Ryanair anerkjenner IALPA eller EERC (European Employee Representative Council) som representanter for pilotene i Ryanair, skriver Check-in.dk.

Kan få store konsekvenser

Lavprisselskapets to største baser er i Dublin og i London Stansted. Det er helt vesentlig at basen i Dublin er med å varsle om streik. Hadde det derimot vært en annen mindre base ute i Europa, ville Ryanair-ledelsen sannsynligvis bare lukket basen, skriver Check-in.dk. Det lar seg ikke gjøre med basen i Dublin.

Det er kun irske piloter som vil gå ut i streik, men selv om de er færre enn samlet antall piloter ved basen i Dublin, kan det likevel få store konsekvenser.

– Hvis Ryanair sier opp noen av pilotene som har stått frem, vil det skape reaksjoner rundt omkring. Om Ryanair velger å si opp alle på basen, så kan det hende at pilotene på resten av de europeiske basene setter seg ned, sier en anonym Ryanair-pilot til Check-in.dk.

De fleste faste pilotene i Ryanair som er organisert gjennom Impact er kapteiner, og det må være en kaptein om bord i cockpiten hvis et fly skal få lov til å ta av.

Fagforeningen Impact har flere ganger tidligere forsøkt å få dialog med Ryanair uten at det har lykkes.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Tiggerstaden
Kjetil Wiedswangs julekalender: Stjerneguttene i Lucia-toget bærer en av Norges eldste juletradisjoner. På 1800-tallet ble de forbudt.
01:00
Publisert: